top of page
  • Foto van schrijverAdmin

Bonheiden Masters Weekend & Trail des Fantomes 2021


Verlossend was de mail van Steven waarin geschreven stond dat het Bonheiden Masters Weekend dit jaar wel kon doorgaan! Deze keer was het covid 19 virus niet de grootste vijand maar wel het water. Ons verblijf “Les pieds dans l’eau” had namelijk een maand geleden zijn naam alle eer aangedaan en stond letterlijk onder water. Net op tijd was dit huis klaar voor de gang van Bonhei!


Onze ogen werden bij aankomst verblind door de schitterende ligging. De baas van het spel was wel zeer duidelijk getipt wat betreft Carl Baeten. Carl werd angstvallig in het oog gehouden door de iet wat norse meneer . De aperitief spoelde de teleurstelling bij Carl gelukkig snel weg. Na de overheerlijke spaghetti van Gert werd er gemoedelijk gekeuveld en de wedstrijdplannen werden gesmeed. Vlak voor zonsondergang verscheen er een koene ridder op een wit paard… Joris maakte zijn intrede! Vrij vroeg werd het bedlinnen opgezocht want daags nadien wachtte de Trail des Fantomes.


De Trail:

Frank Deboosere had de zonneknop teruggevonden en ingeduwd, de zon mocht nog eens buiten en scheen dan ook fier over de ardennen! Ondergetekende plofte zich in een strandstoel, smeerde zijn schouders in en pakte pen en papier, klaar voor het verslag!

Geert “Rambo” Delen en Joeri “Spiderman” Leys hadden er moed in en vertrokken om 8u voor 42 km klim- en klauterwerk, chapeau! Geertje zijn benen draaiden goed rond maar hij kwam na 24 km door een loslopende viervoeter ten val en brak, zo bleek later, zijn pink. Maar “Rambo” Delen spalkte zijn eigen vinger en zette een zeer sterk resultaat neer, 6de overall en 1ste M 40.

“Spiderman” Leys is het gewoon om te klimmen en te klauteren en beëindigde de 42 km als 67ste zonder één enkele buiteling, knap! Ondertussen werd Geert al afgevoerd naar het ziekenhuis door zijn privéchauffeur Luc.

De 24 km werd een schitterend schouwspel. Na 4 km kwamen Nico, Joris, Aimé en Dirk met het mes tussen de tanden een eerste maal aan de aankomst voorbij. Bij sommigen kwam er al stoom uit de oren! Fernand volgde met al zijn ervaring wat later en koos zijn eigen tempo. Het parcours, de zon en de conditie zorgden voor de schifting. Allen haalden ze zonder noemenswaardige kleerscheuren de aankomst, proficiat! Aimé werd 1ste bij de M60, al is dat volgens Carl niet correct want leeftijd telt niet bij Aimé! Fernand werd 1ste bij de M70, petje af!

Het gros van de bende kwam in actie op de 18 km. Hilde, Griet, Greet, Gerda , Bavo, Gert, Carl, Patrick, Jan vertrokken onder een nog steeds stralende zon voor hun tocht. Ondanks dat sommigen zich zorgen maakten over hun conditie deden ze het allen schitterend en de verslaggever was blij dat iedereen volledig gezond aan de finish kwam.

De dames verteerden de tocht zelfs zeer goed want ze zagen er bij aankomst nog behoorlijk fris uit! Hilde behaalde de 3de plaats bij de F60, zeer knap!


De 10 km werd gelopen door Jos en Lieve. En ze liepen sterk, Jos behaalde de 3de plaats bij de M55, waarschijnlijk had Jos zelf nooit verwacht om ooit het podium van een trail te halen!?

Lieve ging voor goud en dat lukte, 1ste plaats bij de F50, proficiat!


De 3,5 km. Luc stippelde zijn eigen parcours uit, dat kan blijkbaar ook. Het werd een tochtje van 3,5 km dat vrij vlak uitviel en bochten noch obstakels kende. Het moet wel gezegd dat hij bij aankomst onmiddellijk de verslaggever begon te assisteren en te voorzien van spijs en drank. Merçi Luc!


BBQ

Voor dat de BBQ werd aangestoken was er nog een concert van Carl. Deze keer stortte hij zich in het Franse lied. Maar na het 3de nummer was die vervelende baas weer daar om Carl te berispen, het optreden werd stilgelegd. Carl vloog dan maar in de wijn. Het eten was wederom zeer lekker en er werd nog nagekaart. Tevreden gezichten, schunnige moppen, heerlijke rode wijn(bedankt Gerda en Carl). Luc en Geert sloten omstreeks 21u aan en begonnen ook aan hun maaltijd. Moe maar tevreden waggelden de lopers naar bed op een zelf gekozen uur.






Zondagse wandeling en lunch


Na het ontbijt konden de liefhebbers met Dirk mee wandelen. Ik heb horen vertellen dat het mooi was en dat Luc zijn jaarlijkse hoogtemeters dankzij deze wandeling kon verviervoudigen.


De energievoorraden werden daarna aangevuld tijdens een lekkere lunch alvorens huiswaarts te keren.


Kortom, het was een TOP weekend! Bedankt aan iedereen, bedankt aan de organisatoren, bedankt aan Frank Deboosere voor de ZON!


P.Duwein

196 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page